ειμαι σιγουρη πως σας ενδιαφερει!!!!!
Αν θελετε να παρετε καποιο γατακι ρατσας, μην αγορασετε απο καποιο pet shop!Ας παρουμε για παραδειγμα οτι θελετε να παρετε ενα γατακι περσιας.Το petshop θα σας το πουλησει περιπου 450 ευρω με τα χαρτια του, αλλα δυστυχως δεν θαναι καθαροαιμο!Μπορει για οσους δεν ξερουν να νομισουν οτι ειναι περσιας αλλα δυστυχως δεν ειναι!Οι γονεις του μπορει να ναι καθαροαιμοι(που και γιαυτο αμφιβαλω) αλλα το γεννεολογικο του δεντρο ειναι λιγο απο ολα!
Επισης, ολα αυτα τα γατακια ερχονται συνηθως αεροπορικως απο ανατολικες χωρες, στιβαγμενα το ενα πανω σταλλο,δεν περνανε απο σωστους γενετικους και γενικους κτηνιατρικους ελεγχους και καταληγουν στα κλουβια του pet shop με προβληματα σωματικης και ψυχικης υγειας!
Τελος τα pet shop θα πληρωσουν για να εισαγουν ενα τετοιο γατακι το πολυ 100 ευρω (επειδη δεν ειναι πραγματικη ρατσα) και σε μας θα το πουλησουν το λιγοτερο 450!Οποτε μπορειτε να φανταστειτε το κερδος τους!!!Αυτος ειναι και ο λογος που δεν μας ενημερωνουν οτι υπαρχουν καποια εκτροφεια για πολλες ρατσες και στην Ελλαδα!Αυτο ο περισσοτερος κοσμος δεν το ξερει, γιατι δεν συμφερει τα pet shop να το μαθουν!!
Επισης θα πρεπει να ξερετε οτι οταν λεμε εκτροφειο δεν εννουμε καποιο μεγαλο εργοστασιο με κλουβια που παραγει γατες.Το αντιθετο , ειναι φιλοζωοι ιδιωτες που εχουν και μεγαλωνουν 7-10 γατουλες (θυληκες-αρσενικες) ΣΠΙΤΙ τους, οπου τις εχουν αποκτησει συνηθως απο τις καλυτερες εκθεσεις ολης της Ευρωπης .
Ετσι σας παροτρινω αν ειναι να παρετε ενα γατακι ρατσας να πατε σε ενα ελληνικο εκτρωφειο οπου και θα μπορεσετε να διαλεξετε οποιο θελετε, θα εχετε αμεση επαφη με τον εκτρωφεα και τελος θα ειστε σιγουρη οτι θα εχετε συμβαλει και εσεις στο να σταματησει πλεον αυτο το παζαρι τον αμοιρων ζωων απο ολα αυτα τα pet shops !!!!
Ευχαριστω για τον χρονο σας!!
Εγω την πρωτη μου γατα την ειχα παρει απο ενα πολυ γνωστο pet shop και τελικα την πατησα γιατι δεν ηξερα!Τωρα ομως που εμαθα για τα ελληνικα εκτρωφεια, εχω ηδη μιλησει με ενα πολυ καλο ανθρωπο που εχει εκτρωφειο εδω στην Αθηνα και εχω κλεισει ενα πανεμορφο γατακι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλόοοοο! Γίνεται και σλόγκαν:
...με πολλούς φίλους